onsdag 1 april 2009

April April

April kommer av det latinska ordet "aperire", öppna dvs jorden öppnar sig för solen (Årspraktikan) Och i dag den första aprildagen öppnar sig Boden för solen. Denna ljuvliga stjärna som ännu inte är belagd med sparkrav.

Bodens socialnämnd har som jag tidigare skrivit tänkt införa sommarschema. Egentligen en häftig tanke, att schemalägga sommaren. Från åttonde Juni till sista Augusti ska ljuv sommarvärme regera i Boden efter ett skrivet schema. Hoppas man lägger in soldagar när jag har ledigt. Regn behövs också för att sommaren ska vara fullkomlig, men snälla socialnämnd planera in det på nätterna. Tack.

I dag ska man luras och bli lurad. Anders Petterson i KD, du lurades för tidigt! För någon vecka sedan var du enig med oss i V och sossarna i att man minsann inte skulle förstöra sommaren för många av oss i socialförvaltningen. Höll du fingrarna i kors, eftersom när du fick en plats i alliansen, river upp beslutet, utan att rodna dessutom.

Själv blev jag grundlurad för många år sedan. 1958 eller året därpå stod det i tidningen att Elvis Presley skulle anlända till Kirunas järnvägsstation vid ett visst klockslag. Vi var väldigt många förväntansfulla ungar med Elvis skrivet på de nedvikta stövelskaften som skulle möta vår idol. Tji fick vi. Efter det läser jag dagstidningarna extra kritiskt just denna dag.

Egentligen skulle världen se hyfsat mycket bättre ut om man bara fick ljuga denna enda dag på året. Man kan döpa den till stora fetljugardagen. För att under övriga dagar leva och handla ärligt och sant.

Fast lite kan man ljuga. När det gäller skönhet och snille behöver man inte vara helt uppriktig. I alla fall inte gentemot mig. Här uppskattas lögn och överdrift.

1 kommentar:

pyrola sa...

Hehe...Gillar tanken ang. fetljugardagen, det vore nåt det!