lördag 11 april 2009

Bråk

Johansson är ur humör. Jag blir utslängd ur cybern stup i kvarten. Det är mycket IRRITERANDE!!!!

Långa fredagen kändes kort. Tiden gick med turbofart, först jobb och sedan avåts påskabordet med nära och kära, trevligt gott och massor av disk. = som det brukar bli.

Idag påskafton hoppas jag kunna få energi till en joggingrunda men det tar på krafterna att bråka. Behöver tips om hur man blidkar en tjurig dator.

3 kommentarer:

a diary full of love letters sa...

haha jag älskar att du använder dig av ord som cybern och andra som är up-to-date.
gulligt lilla mor. det trodde jag aldrig.
hoppas det löste sig med bredbandet.

pyrola sa...

Slägga är effektivt mot krånglande Johanssonner (?), men förrödande. Och för dyrt, jag hittade iaf diskdefragmenteraren. Inte för att jag tror att du har hunnit samla på dig så mycket skräp ännu i din Johansson. Jag har "ekorrat" på mig i dryga 5 år... Jag vill också ha tips om hur man får moderniteterna att jobba snabbare. Minst 6 av mina 8 Mb svävar någonstans i cyberrymden.

a diary full of love letters sa...

lena!
formatera datorn. du ska veta vad mycket skräp och onödig information en dator samlar på sig under tiden den används. alla sidor man besöker, alla bilder man tittar på, allt sånt blir på något sätt "hemladdat" (inte hela filerna då, men information om filerna) som samlas i bland annat cache-minnet.
försök hitta ditt cache-minne och töm detta, och funkar det inte bättre på något sätt är det bara att formatera om datorn. fråga mor min, vi gjorde det förut med den stora datorn.

och glöm inte bort att bränna ut/kopiera över på extern hårddisk, som du vill spara. dvs bilder, musik, dokument osv.