lördag 10 juli 2010

Fiskliv

Tångsnällan är en fisk i tiden. Den redige hannen har tagit på sig hela föräldraskapet. Det är han som blir gravid med honans ägg (men hur ...?) och föder och sköter de små avkommorna. Det har dock uppstått lite problem för honom när han ska välja sin tilltänkta. Algblomningen. En big hona behövs eftersom hennes ägg är av prima kvalité. Algblomningen gör att sikten försämras och den kärlekskranke hannen får sämre förmåga att hitta en fet fiskfröken utan får nöja sig med vad han hittar. MEN det kanske blir ett hyfsat förhållande i alla fall.
Med tiden har jag blivit aningen skumögd och har en och annan gång pussat på en prins, som sedemera förvandlats till en groda. Det är knepigt när både sikt och insikt är grumlig.

Mona Sahlin flörtar med väljarna med att erbjuda 30 timmars förskoleplats i veckan till barnledigas barn. Jag är av den bestämda uppfattningen att barnen mår bäst av att vara hemma tillsammans med sitt nya syskon, åtminstone så mycket som möjligt. Bygg ut den öppna förskolan i stället, det är en lysande verksamhet.

Inga kommentarer: