tisdag 12 oktober 2010

Hemkommen

Askungen har passerat?



Japp, så var den över, solveckan, varmveckan, bästaveckan på länge. Lite till vill jag suga på den, men ... isvindarna. Åh vad skönt det var att ströva vid havet, borra ner tårna i sanden och låta vattnet strila mellan tårna. Eller plocka vackra stenar som havet slipat till. Jag tror att dom var gratis. Eller sitta i skuggan och läsa. Eller sitta en stund i baren och prata med Victor och den rolige kille som såg ut som en irländare och trevligtjejen på lika knagglig engelska som dom. Men vi skrattade på samma språk. Eller prata med katten som låg på taket utanför. Eller säga nejtack till alla försäljare. Eller äta en underbar vegetarisk maträtt på en av dom miljoner restauranger som trängdes trivsamt på varenda gata och varenda hörn.
Eller att ändå tycka att det var skönt att komma hem igen.


Jag har adopterat ett uttryck som känns trösterikt för mig som har fel på kompassen "Den går aldrig vilse som väljer sin egen väg".
Tack Doris!

1 kommentar:

Beppan sa...

Skönt med en varmvecka den här tiden på året när mörkret lägger sig som en våt filt över nejden och snön yr runt knuten... :-)