måndag 18 februari 2013

Det är dags att göra uppror!

Har vi tur drabbar den oss alla. Ålderdomen. Eller ... det kanske beror på hur vi får det på ålderns höst. Om vi får leva friska till vi dör eller blir ett vårdpaket. Här spelar pengar en stor roll. Lågbudgetalternativet är att någon anhörig läs maka (det är mer sällan maken, eftersom om frugan blir sjuk så får hon oftare plats på åldris) tar hand om sin sjuke gubbe. Även eventuella barn kan plötsligt bli extraanställda vårdpersonal utan lön efter sina ordinarie arbeten. Råkar du däremot ha en peng kvar när du blir skröplig kan du köpa dig en plats på ett hem för likasinnade och få vin till rostbiffen och en kram på kvällen när du stoppas om av någon änglalik undersköterska.

Kommunalarbetarförbundet har tagit fram en rapport som visar att antalet äldreomsorgsplatser har minskat kraftigt. En rapport det borde skramla om! Mellan år 2001-2012 försvann 30 000 platser för vårdbehövande åldringar bara så där. Puff så var dom borta borta! Dock inte människorna som behövde extra omsorg. Nu jädrar gummor och gubbar laddar vi om!

1 kommentar:

pyrola sa...

Uff, blir mer knäsvag än vanligt! Javisst ska vi ladda... med kanoner. Men hur? INTE med att knyta näven i fickan som vanligt.