fredag 12 oktober 2012

Fördomar?

Om ... det är så att man stjäl cyklar och får dom omstajlade av en oärlig person, är det brottsligt för det mesta. Eller alltid. Om ... det är så att brottet polisanmäls och skurken pekas ut men man väljer att rycka på axlarna från myndighetens sida, blir det problem. Om det är så att människors tillvaro blir begränsade på grund av rädsla för att gå ut på kvällarna, blir det också problem. Händer saker på natten som inte står att läsa i tidningarna? Jag får inget veta. Det viskas bakom gardinerna att i vår lilla stad härjar gäng som skrämmer befolkningen, rånar och våldtar. Jag skulle vilja veta om det är sant.
 Om ... det är så att drogerna flödar fritt på flyktingförläggningarna är det skrämmande att det får fortgå. Men ... är det så? Eller är det rykten som sprids? Om ... det är så, vad ska vi göra åt det?
Människor har kommit till vårt land för att få skydd och det är vår skyldighet att ge plats i vår lilla stad för det ändamålet. Men ... brottslighet ska bestraffas lika annars blir tillvaron otrevlig och ... farlig.

Inga kommentarer: