onsdag 24 februari 2016

Odemokrati

Demokrati, åh så stolta vi svenskar är över att leva i ett demokratiskt land. I ett land där vi att vi fritt får välja vilka som ska styra stat och kommuner i fyra år.Hurra va vi är bra! Men lurade och långnästa fattar vi att demokratin tagit slut redan när vi går hem från vallokalen. Inte är någon politiker intresserad av att höra vad vi har på hjärtat efter att rösträkningen är gjord. Då kan de till och med kalla på polis när barn och föräldrar intar det heliga templet läs kommunhuset, och vill protestera för att rädda sin skola de är ju de som besitter kunskapen för vad som är vettigt och bäst för barnen. Ojoj det  blir genast skarpt läge och man närapå kallar in insatsstyrkan. Barn tillsammans med föräldrar utgör ett hot och är farliga! Med samma arrogans behandlar man psykiskt sjuka personer och gamla. Deras människovärde är lika med noll och de kan behandlas hur som helst. Totalt respektlöst.

 Med demokrati menas att makten ska utgå från folket, så var det tänkt det fick man lära sig i skolan redan på min tid, och i någon slags törnrosasömn tror man att det är så. I alla fall om man blundar och håller för öronen.
 Men idag utgår makten från politiker som ofta är dåligt insatta i det de har att besluta om annat än över penningpåsen dessutom döva för folkets protester Man överlåter dirigentpinnen till maktsugna tjänstemän som har förvandlats till amatörekonomer som sätter mänskliga värden ur spel. Hur tusan har det kunnat bli så här? Nu måste både du och jag styrsla till det. Hänger du med i ledet?


Inga kommentarer: